C.E. a autorizat acordarea de credite subvenţionate destinate fermierilor romani.

Comisia Europeană a autorizat recent o schemă de ajutor românească având un buget de 120 milioane lei (aproximativ 30 milioane euro), al cărei obiectiv este sprijinirea fermierilor care, din cauza crizei economice, întâmpina dificultăţi în accesarea creditelor.

Ajutoarele în cadrul acestei scheme sunt limitate în timp şi sunt acordate sub formă de credite subvenţionate. Schema constituie o aplicare a Cadrului temporar pentru accesul întreprinderilor la finanţare în perioadă de criză, adoptat de Comisie în decembrie 2010.
Schema se adresează fermierilor din sectorul producţiei agricole primare, cu condiţia ca aceştia să nu se afle în dificultate. Schema este limitată în timp, ajutoarele fiind acordate numai pentru contracte de credit semnate până la 31 decembrie 2011, şi acoperă dobânzile plătite până la 31 decembrie 2013.
Schema lansată de România respectă toate condiţiile prevăzute de Cadrul temporar de criză adoptat în decembrie 2010. Autorităţile române au demonstrat îndeosebi că schema este necesară, proporţională şi oportună pentru a remedia o perturbare gravă a economiei.

sursa-www.legestart.ro


Comments

41 responses to “C.E. a autorizat acordarea de credite subvenţionate destinate fermierilor romani.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *