Un cercetător rus recunoaşte că „vremea poate fi influenţată”, dar pe teritorii restrânse

Actuala secetă din Iran a fost provocată de cauze artificiale, a declarat preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad. El afirmă că împotriva Iranului este folosită arma climatică, care lasă ţara fără umiditate.

Cercetării ruşi recunosc că „vremea poate fi influenţată”, dar cataloghează drept absurde şi polilticianiste afirmaţiile preşedintelui Ahamdinejad, atâta timp cât, la rândul lor, americanii se confruntă cu cea mai gravă secetă din ultimii ani.

O armă climatică nu poate fi aplicată împotriva unei ţări întregi, subliniază Andrei Şmakin, şeful laboratorului de climatologie la Institutul de Geografie al Academiei Ruse de Ştiinţe, potrivit postului de radio Vocea Rusiei.

„Această influenţă are doar un caracter local. Este ireal să privezi de nori un teritoriu ca cel al Iranului. În America, preţurile la alimente cresc, deoarece seceta a cuprins teritorii imense. Oamenii de ştiinţă, care au vorbit despre schimbarea treptată a climei au prezis acest lucru”, reaminteşte ecologistul Aleksei Iablokov.

„În America, preţurile la alimente cresc, deoarece seceta a cuprins teritorii imense. Oamenii de ştiinţă, care au vorbit despre schimbarea treptată a climei au prezis acest lucru”.

La scară largă, clima poate fi schimbată numai de bombardamentele nucleare, consideră specialistul.

sursa – recolta.eu


Comments

One response to “ Un cercetător rus recunoaşte că „vremea poate fi influenţată”, dar pe teritorii restrânse”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *