Marea desteptare – pentru a putea fi competitivi, trebuie sa irigam minim 3 milioane de hectare de terenuri agricole

Principalele obiective ale partidului agricultorilor sunt refacerea şi dezvoltarea sectorului de irigaţii şi introducerea unui sistem de distribuţie la nivel naţional prin care produsele fermierilor să ajungă direct la consumatori, a spus preşedintele Partidului Popular, Costel Caraş, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Un obiectiv important îl reprezintă irigaţiile. Trebuie să angajăm specialişti care să prezinte un sistem bine gândit, cu costuri corespunzătoare ca în 10-15 ani să putem iriga peste 3 milioane de hectare de terenuri agricole”, a declarat Caraş.

În ceea ce priveşte programul partidului, preşedintele acestuia a afirmat că acesta va fi elaborat pe baza propunerilor venite din teritoriu, pe fiecare sector agricol în parte, iar la Congresul din luna septembrie totul „va fi bătut în cuie”. „Toate structurile partidului au fost rugate să trimită ceea ce gândesc pe fiecare sector în parte, iar programul va fi construit de la poarta agricultorului, de acolo vor pleca propunerile, nu de la centru. Suntem hotărâţi să schimbăm destinul agriculturii care este acum un dezastru. Ne-am dori foarte mult ca agricultura României să asigure 70% din ceea ce se mănâncă în această ţară. Din păcate stăm exact pe dos, importăm 70% din ceea ce mâncăm şi produse de cea mai slabă calitate”, a subliniat noul lider al Partidului Popular.

sursa – agroinfo.ro


Comments

52 responses to “Marea desteptare – pentru a putea fi competitivi, trebuie sa irigam minim 3 milioane de hectare de terenuri agricole”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *