Importanta tratamentului semintelor de cereale paioase !

Calitatea seminţelor de cereale poaioase, este determinata atat de atât de natura lor genetică, de germinabilitate, dar mai ales de starea lor de sănătate.
Starea de sănătate a seminţelor este un atribut important al calităţii, astfel că seminţele utilizate pentru semănat trebuie să fie complet libere de paraziţi.
Ca urmare, tratamentul seminţelor are o importanţă fundamentală în controlul patogenilor transmişi prin sămânţă şi sol sau prin resturile vegetale de la recolta precedenta.
Cele mai pagubitoare boli ale cerealelor paioase, cu transmitere prin sămânţă şi sol sunt : la grâu, mălura comună (Tilletia carries, T. foetida) şi mălura pitică (Tilletia controversa) iar la orz tăciunele zburător (Ustilago nuda) şi sfâşierea frunzelor (Pyrenophora graminea).


Tratamentul semintelor controleaza atat infectiile externe cat si interne cu patogeni, impiedicandu-se tot odata raspandirea patogenilor in sol. In acest fel este asigurata o buna dezvoltare a plantutelor in primele faze de crestere, fiind realizate asfel premisele pentru o recolta superioara din punct de vedere calitativ si cantitativ.
Detalii tehnice si comerciale despre produsele care pot fi utilizate in tratamentul semintelor de cereale paioase, gasiti pe www.saratomcompany.ro


Comments

One response to “Importanta tratamentului semintelor de cereale paioase !”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *