Staţiune balneară la Hârşova. Studiul de fezabilitate va fi făcut gratis de un expert german

Ce n-au reuşit românii in 40 de ani, fac nemţii în trei săptămâni. Ne ajută să transformăm oraşul Hârşova într-o staţiune balneo-climaterică. Un expert german a venit săptămâna aceasta la Hârşova ca să facă studiul de fezabilitate pentru acest proiect. Izvoarele termale din zonă au proprietăţi terapeutice mai ceva ca cele de la Băile Felix şi Herculane.

Bazinele cu apa termala de la Harsova

Apa termală de la Hârşova este ideală pentru o viitoare staţiune balneară. Izvoarele sulfuroase cu temperaturi de 43 de grade Celsius au fost inspectate de specialiştii nemţi. Helmut Hofmann va petrece trei săptămâni la Hârşova ca să facă un studiu de fezebilitate pentru proiectul pe care l-a gândit.

Helmut Hofmann, expert german: “Apa aceasta are ceva specific. Nu trebuie să fie pompată. În Germania sunt izvoare iar apa trebuie pompată ca să ajungă la suprafaţă. Dar aici, apa iese pur şi simplu, iar asta e de bine.

Iar în Europa este la modă un fenomen pe care noi îl numim turism medical”.

Oamenii nici nu-şi imaginau că izvoarele termale ale localităţii vor fi sursă de inspiraţie pentru o viitoare staţiune balneo climaterică.

Dacă toate lucrurile vor merge bine, viitoarea staţiune ar putea să primească primii turişti în cel mult trei ani.

sursa :http://www.digi24.ro


Comments

46 responses to “Staţiune balneară la Hârşova. Studiul de fezabilitate va fi făcut gratis de un expert german”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *