Culturile de porumb , grau si orez , puternic afectate de schimbarile climatice.

Cercetătorii susţin că, in conformitate cu datele stiintifice dintr-un raport ONU, temperaturile aflate în continuă creștere vor afecta producția mondială de porumb, grâu și orez. Aceasta va scădea în multe dintre țările aflate în curs de dezvoltare, impunând fermierilor să le înlocuiască cu culturi mai rezistente la căldură, secetă și inundații.

Conform datelor publicate în raport, producția de grâu va scădea cu 13% în țările aflate în curs de dezvoltare, în timp recolta de orez va scădea cu 15%. Și fermierii care cultivă porumb în Africa ar putea înregistra o pierdere de până la 20%.

Miscarea pentru dezvoltare mondiala
Miscarea pentru dezvoltare mondiala

„Factorii de mediu accentuează criza alimentelor şi creşterea preţului la produse alimentare. Motivul pentru care multe ţări cultivă porumb este exportul. Astfel, multe ţări preferă să cultive culturi care se axează mai mult pe furnizarea de hrană pentru animale şi care merg spre export, decât să se concentreze asupra acelor produse care pot hrăni oamenii mai eficient. O astfel de politică este încurajată de mulţi ani pentru a atrage bani din export, bani cu care ţările exportatoare îşi hrănesc populaţia. Problema este că preţul la alimente creşte şi nu ajută pe nimeni“, a precizat Deborah Doane, directorul Mișcării pentru Dezvoltare Mondială, potrivit adevărul.ro.


Comments

One response to “Culturile de porumb , grau si orez , puternic afectate de schimbarile climatice.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *