CREDITE – pentru fermierii beneficiari ai ajutoarelor de stat APIA.

Banca Comerciala Carpatica lanseaza “Creditul APIA” destinat fermierilor, beneficiari ai ajutoarelor de stat. Obiectivul produsului este finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatii curente. Potrivit bancii, categoriile de clienti eligibili, care pot accesa aceste credite, sunt reprezentate de persoane juridice si asimilate acestora care detin, cresc sau exploateaza pasari sau porcine, individual sau in forme juridice, in scopul obtinerii productiei agricole.


Pentru a putea accesa un astfel de credit, trebuie sa stiti ca Banca Comerciala Carpatica solicita clientilor, drept garantii, cesiune de creanta pe care beneficiarii le au fata de APIA. Mai exact, sumele cuvenite beneficiarilor ajutoarelor de stat APIA pentru realizarea angajamentelor asumate voluntar in favoarea bunastarii pasarilor, respectiv a bunastarii si protectiei porcinelor, conform Adeverintelor eliberate de APIA si garantia FGCR. Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN SA acopera pana la 80% din garantiile creditului, in functie de subventia pentru care se acorda imprumutul.
Perioada de creditare se deruleaza pana la incasarea ajutoarelor de stat, iar suma finantata este de pana la 100% din subventia aprobata de APIA, suma maxima fiind de 5.000.000 lei.


sursa: bankingnews.ro


Comments

31 responses to “CREDITE – pentru fermierii beneficiari ai ajutoarelor de stat APIA.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *