Diplomă de Excelenţă – Cramele Recaş SA pentru vinul SOLO QUINTA 2010

Ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale, Valeriu Tabără, a acordat astăzi, 9 martie 2011, o Diplomă de Excelenţă Societăţii Comerciale Cramele Recaş SA pentru vinul SOLO QUINTA 2010, care a obţinut trofeul pentru cel mai bun vin alb sec în concursul „Vinalies Internationaes 2011”, desfăşurat la PARIS în perioada 25 februarie-1 martie.

Strategia de dezvoltare a sectorului vitivinicol românesc pentru perioada 2006-2015 vizează, printre altele şi creşterea suprafeţelor apte să producă vinuri DOC asociată cu o mărire a ponderii vinurilor de calitate şi evident cu scăderea producţiei de vin de masă.

O altă măsură de sprijin din fonduri europene se referă la promovarea vinurilor pe pieţele ţărilor terţe pentru campaniile viticole 2008/2009-2012/2013. Acesta se acordă producătorilor sau organizaţiilor de producători de vinuri cu denumire de origine controlată (DOC) şi vinuri cu indicaţie geografică (IG), care desfăşoară acţiuni de promovare sau publicitate, participă la evenimente, târguri, expoziţii şi concursuri internaţionale şi efectuează studii de piaţă şi studii de evaluare a măsurilor de promovare şi informare.

Sprijinul financiar comunitar acordat este de 50%, de la bugetul de stat este sub formă de cofinanţare în valoare de 30% din totalul cheltuielilor eligibile, iar beneficiarul contribuie cu aproximativ 20 % din valoarea proiectului.

În prezent au fost aprobate şi se află în derulare programe de promovare în Japonia, Rusia, China şi SUA.

sursa- Comunicat presa MAPDR-09.03.2011


Comments

40 responses to “Diplomă de Excelenţă – Cramele Recaş SA pentru vinul SOLO QUINTA 2010”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *