Suedia, cea mai “eco” ţară din lume



Suedia este faimoasă de ceva timp pentru cultura şi politica “eco” pe care o adoptă, scrie shocking-news.com.

De la criza petrolului din 1973, Suedia a făcut un angajament să reducă dependenţa de carburanţi. Ţara nordică era dependentă de carburanţii importaţi , fiind vulnerabilă la schimbările de preţuri

Comisia Independenţei de Petrol a creat următoarele ţinte pentru 2020: consumarea petrolului pentru transport să fie redusă la jumătate, cea în industrie cu 40% iar cea folosita pentru încalzirea clădirilor să fie redusă definitiv.


eco car

Carburanţii vor fi uşor înlocuiţi de biocarburanţi, de energia solară, de fermele eoliene de energia maritimă şi energia geotermală.
În 2008, 42% din proviziile de energie ale Suediei au provenit de la surse noi şi cifrele se vor îmbunătăţi cu siguranţă de la adoptarea noii politici.

energie eoliana

Taxele joacă de asemenea un rol important în adoptarea noului sistem. Taxele auto au crescut cu 33%, în timp ce maşinile ecologice, electrice sau hybrid sunt scutite de la plata taxei timp de cinci ani.
Din acest punct de vedere Suedia este cea mai prietenoasă ţară cu mediul. Dacă Suedia va menţine acest ritm sunt toate şansele să devină prima ţară din lume care nu va depinde de combustibilii fosili.

sursa-www. zf.ro


Comments

30 responses to “Suedia, cea mai “eco” ţară din lume”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *