Mâncarea ar putea ajunge la fel de scumpă ca aurul.

Scumpirile din ultima vreme s-au produs pur si simplu, doar pentru ca asa a vrut piata, spun la unison si producatorii agricoli, dar si reprezentantii ministerului Agriculturii. Problemele vin de la o productie slaba, desi potentialul Romaniei este mult mai mare.

Producatorii au o solutie pentru cresterea cantitatii recoltelor, dar aceasta este viabila numai peste cativa ani. Cert este ca, daca nu se amelioreaza situatia, mancarea ar putea ajunge “aur” pentru romani, a declarat  Adrian Radulescu, secretar de stat in ministerul Agriculturii.

In agricultura romaneasca productia merge dupa cum bate vantul si dupa cum cade ploaia. In ultimii ani s-a tot vorbit ca depindem foarte mult de capriciile vremii. Si acest lucru pe buna dreptate, pentru ca daca este seceta, nu avem irigatii si recolta este proasta. Daca avem ploi (a se citi inundatii) la fel, recoltele sunt distruse.

Am putea avea recolte duble

Cert este ca daca am avea recolte de doua ori mai mari, pe potentialul pamantului nostru, problema preturilor ar disparea. “La noi recoltele de grau sunt jenante, de 2,5 tone/ha cand ar putea fi de 4-5 tone. Aceeasi problema o avem si la porumb, unde in loc de 7-8 tone, noi nu reusim sa trecem de 4 tone pe hectar. Daca am avea astfel de recolte, nu am mai discuta de scumpiri si preturi mari”, a declarat pentru Ziare.com, Nicolae Sitaru, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR).

sursa. moneyro. feedsportal.com



Comments

38 responses to “Mâncarea ar putea ajunge la fel de scumpă ca aurul.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *