ALCHIMEX – POVESTEA DE SUCCES – a unei companii romanesti.

Istoria Alchimex a inceput in 1998, atunci cand cativa oameni cu experienta in domeniul protectiei plantelor au pus bazele primei firme romanesti cu capital integral privat de profil. In prezent ne bucuram de performantele unei echipe de 50 specialisti, inzestrati cu o viziune inovatoare si spirit de echipa, canalizandu-si eforturile spre satisfacerea celor mai exigente cerinte ale clientilor.

Am inceput activitatea cu o instalatie de formulare pulberi umectabile pentru fungicide şi insecticide. In numai doi ani, am reusit sa punem in functiune alte doua instalaţii, pentru formularea concentratelor emulsionabile şi soluţiilor apoase, iar in anul 2003 am inaugurat instalaţia de formulare pentru suspensii concentrate fungicide şi insecticide, a cărei capacitate a fost dublată în anul 2009. A urmat instalaţia de formulare suspensii concentrate erbicide, iar în prezent avem in derulare cea mai mare investiţie de până acum, instalaţia de formulare granule pentru erbicide sulfonilureice. Punerea acesteia in functiune va avea loc in cursul anului 2010, fabrica urmand sa devina cea mai mare de acest gen din sud estul Europei.

Astfel, în acest moment, deţinem unitati de producţie pentru toate categoriile de formulări şi clase biologice, insumand o capacitate de 10500 tone pe an, cu excepţia fungicidelor şi insecticidelor granulate, investitie pe care o avem in vedere pentru urmatorii doi ani.

Preocuparea noastra continua pentru realizarea unor produse la cele mai inalte standarde de calitate, ne-a determinat sa investim inca din primii ani in laboratorul propriu pentru cercetare aplicativa si controlul calitatii, pe care l-am dotat cu aparatura si echipamente de ultima generatie.

Pornind de la aceste premise, de-a lungul celor doisprezece ani de activitate, ne-am dezvoltat portofoliul pana la 65 de produse, dintre care 25 sunt bazate pe retete originale, adaptate cerintelor unei agriculturi moderne si specificului autohton. Oferta noastra de produse se  caracterizeaza prin varietatea tipurilor de formulări, de diversitatea substanţelor active şi combinaţiilor între acestea, precum si a culturilor cărora le sunt destinate.

Aceasta este, pe scurt, imaginea la zi a realizărilor noastre. Prin calitate, eficienţă şi preţ produsele noastre s-au impus pe piaţa produselor agrochimice din România, reuşind astfel să ne situăm în poziţie de lider al producătorilor interni. Contribuim la consolidarea unei percepţii pozitive a rezultatelor industriei româneşti şi a competitivităţii produselor autohtone pe piaţa internă, aducand beneficii pentru toţi în plan economic şi socia

Intelegând cerinţele şi nevoia promovării performanţei în domeniul său de activitate, ALCHIMEX aplică şi dezvoltă continuu o politică integrată Calitate – Mediu – Sanatate şi Securitate Ocupaţională.

Produsele Alchimex pot fi achizitonate prin reteaua de distributie Alcedo.

sursa-www.alchimex.ro


Comments

46 responses to “ALCHIMEX – POVESTEA DE SUCCES – a unei companii romanesti.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *