PATOLOGIA UNEI SOCIETATI

Nu sunt o persoana negativista . Dar, numai daca privesti in jur , poti lesne observa ca pe toate canalele si prin toate mijloacele, suntem bombardati cu stiri de genul – cutremur in Chile sau mai stiu eu unde , nori de cenusa islandeza deasupra Europei , triplarea numarului de falimente declarate in ultimul trimestru , cresterea alarmanta a numarului de someri si in final fatidica apocalipsa declarata din 21.12.2012. 

Cum poti rezista unui asfel de atac mediatic ? Cum poti continua sa-ti traiesti normal  fiecare zi din viata?. E simplu , un mare invatat spunea – traieste fiecare zi ca si cand ar fi ultima . Nimic mai adevarat . Sunt convins ca de multe ori suntem hotarati sa aplicam in practica acest vechi dicton , dar nebunia zilnica in care suntem angrenati, ne determina sa renuntam spunandu-ne , asta e, poate alta data.

Compromisurile au ajuns ceva obisnuit in viata noastra . Facem de foarte multe ori , un anumit lucru , chiar daca este contrar principiilor noastre , doar pentru ca este o conditie obligatorie pentru a avea acces la un anumit privilegiu financiar sau social. Uneori, efemera bucurie a unui presupus succes personal , ne face sa uitam pretul pe care urmeaza sa-l platim .

Dupa opinia mea , asa cum evenimentele personale ocupa un loc important in viata noastra, cel putin la fel de importante pentru fiecare dintre noi ar trebui sa fie si evenimentele sociale si cu precadere cele pozitive din viata societatii noastre . Nu doar mondenul si crimele pasionale , pauperizarea si bolile fac parte din viata  noastra. Tara asta are si o clasa de mijloc , formata din oameni normali cu moralitate si credinta in Dumnezeu Vocea lor trebuie ascultata si mediatizata . Daca posturile Tv si radio , ziarele si revistele nu pot face asta din ratiuni care tin de comercial , spatiul virtual poate fi singura alternativa.


Comments

37 responses to “PATOLOGIA UNEI SOCIETATI”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *